luni, 24 octombrie 2011

Casa Cositorarului Sighisoara

Cetatea Sighisoarei, Casa Cositorarului, Dracula Danes, Hotel Restaurant Sighisoara, Rezervatia de stejari Brite, Vila Franka,























Relax total

Piure de castane cu inghetata si topping, delicios




Cafea in straturi

Strudele, placinte si alte nebunii...





Strudel cu mere, inghetata si toping de....dulceata, senzational









Vinars



Asa arata frigiderul dimineata iar pana seara nu mai ramanea nimic, daca mergeti in Sighisoara nu ratati Casa Cositorarului













Prajitura cu mere













Tort cu frisca si cirese, senzational





























Terasa din curte


















I-am dat pate de curcan


























Camera













































































strudel si suc de mere cald cu scortisoara






































Dracula Danes











                                      chiftele de strut


















Prin Brasov

















Biserica Neagra















Hotel-restaurant Sighisoara

Pui de balta

Chiftele de vita













Ciorba in pita













































Prin cetate





























































































Masa la Dracula Danes








Rezervatia de stejari Brite











































Vila Franka, priveliste superba,de aici se vede orasul









































Fantoma la Sighisoara





































Este pentru a treia oara cand poposesc in Sighisoara de care m-am indragostit, un loc cu aer medieval care te duce undeva inapoi in timp.

2011

Am promis cu foarte mult timp in urma sa revin cu detalii despre cazarea de aici insa acum mi-am amintit de datorie. Am fost de ziua mea pentru cateva zile si a fost minunat. In concediul de anul asta 2012  iar am trecut pe la ei sa mananc din minunatele prajituri si deserturi. Mobilierul este foarte vechi dar in asta consta si farmecul, camera luata de noi este cea mai spatioasa asa cum ne-a recomandat-o si la telefon si pe care o vroiam si noi. Baia este foarte interesanta si spatiu mare in cabina de dus, ferestrele dau exact in aleea care duce imediat la scara de lemn si vecina cu casa bunicii. La baie tin sa specific ca am avut foarte multe lucruri fata de alte locuri ceea ce ar trebui sa fie normal; sapun pentru maini si dus, servetele umede, odorizant pentru baie, casca de baie si altele toate puse in saculeti frumosi. Apropo de detalii, toate cele necesare erau puse in saculeti la baie iar asternuturile parca erau apretate nici nu-ti venea sa te asezi in ele, sase perne nemaipomenite au fost grozave pentru noi caci  plecam cu perne de acasa ca nu ne ajung si nu putem dormi. Aveau in sertare niste fete de masa albe frumos brodate si lucrate pe margini si servicii de ceai minunate, sper ca cei care le trec pragul sa aibe grija si sa nu strice ceva sau sa plece cu vreun souvenir, noi ne-am simtit atat de bine ca am lasat acolo ca amintire o lumanare cu ingeras si harpa dar acum nu l-am mai gasit, o fi pus bine?, la loc de cinste? Patul este spatios si comod iar asternuturile impecabile cu un miros parfumat natural care nu deranjeaza, chiar am intrebat-o pe doamna responsabila cu treaba asta ca parca nu era nici detergent nici balsam. Prosoape schimbate si hartie adusa mereu. Casa Cositorarului are doar doua camere si rezervarea se face cu mult timp inainte. Multi se opreau la terasa si placandu-le intrebau de cazare insa aceasta se face doar prin rezervare, am platit un avans prin banca. Am consumat zilnic acolo chiar daca nu au mancare ci doar deserturi, sucuri si bauturi iar nota a facut-o la final. Uitase de barul din camera si i-am amintit insa nu stia cat am consumat dar eu cum tin socoteala i-am dat exact cat a fost. Am mancat cate doua trei feluri de tort pe zi in ideea sa le incerc pe toate, tort cu ciocolata si menta sau capsuni si menta cu crema de cognac, strudele, piure de castane, tort cu nuci, cafea in straturi, strudel cu mere, inghetata si toping de... dulceata senzational. Dulciurile sunt de casa, facute dupa retete traditionale vechi sasesti. Am o slabiciune la dulciuri si aici m-am ingrasat 5 kg. Pisoiului i-am luat o conserva de ton si a facut spectacol. Am mancat mai mult la Restaurantul Sighisoara unde mancarea a fost foarte buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu